PDA

Zobacz pelna wersje : strona forum+portal i innee



HeKs
4th April 2009, 10:17
Chcialbym stworzyc wlasna strone pod silnikiem joomli mam juz domene i hosting
Teraz mam zamiar zrobic portal ktory bedzie glowna strona a w nim znajdowac sie bedzie menu umieszczone (u gory poziome) ktore bedzie rozwijane

| Multimedia | Portal | Forum | O Nas Kontakt |Co oferujemy
W multimediach chcialbym by sie znalazla wyszukiwarka mp3 , video , itd Mam juz skrypty na te multimedia ale chialbym aby kazdy z nich znajdowal sie na szablonie Portalowym ( chce zeby np. wyszukiwwarka mp3 posiadala szablon ten z portalu ( to menu u gory itd)

Jak to mam zrobic?

BlikeR
4th April 2009, 10:23
Graj na server joomle. Zainstaluj. Zedytuj w Panelu admina:) Nie wiem jak z joomla bo sie nigdy nie bawilem jak nie da rady musisz grzebac w plikach styli

HeKs
4th April 2009, 10:28
mam juz wgrana jomle
i wyszukiwarke mp3 wgralem tak samo

mp3.eclan.pl- The best music search engine! (http://www.eclan.pl/mp3/)

looknij...
a chce by tam bylo to menu i ogolnie jak juz bedzie zrobiona templatka

jesli masz troche czasu to dalbym ci passy do FTP itd spr bys czy tak bedzie dzialac jak mowisz

Asper
4th April 2009, 10:38
Żeby to zrobić, to trzeba by było sięgnąć już do php... Jako stronę dodatkową, informacyjną czy coś w tym stylu, wwalasz kod php wyszukiwarki. Linujesz tą stronę w menu, i już ;]
Jedynie nie jestem pewien czy Joomla akceptuje skrypty php jako podstrony ;/

BlikeR
4th April 2009, 10:45
hehe :P zawsze mozna urzyc tagu
html

<iframe name="ramka" src="plik do wczytania lub strona">
</iframe>

A w PHP

<?php include("plikdowczytania.php"); ?>

HeKs
4th April 2009, 10:47
ten plik do wczytania moze znajdowac sie na mojej stronie ? czy musi byc z innej strony bo ja sie w tym nie orientuje zabardzo :o

BlikeR
4th April 2009, 11:38
w php nie mozesz wczytywac innych stron:P
bo ty chcesz wstawic wyszukiwarke mp3 itp
jesli jest taka mozliwosc napisz wtyczke z tym kodem wyszukiwarki i powinno dziala jesli nie zrob nowa strone z joomla i zastosoj kod ktory dalem wczesniej

HeKs
4th April 2009, 20:38
moglbys mi pomoc bo ja dopiero zaczynam zabawe praktycznie czyli mam zwykle w PA umiescic ten odnosnik php?

BlikeR
5th April 2009, 09:08
Hmm na joomli sie nie znam ale musisz jako strone to dac

HeKs
6th April 2009, 21:55
a ile sobie bierzesz za wykonanie layout ?
albo czy moglbys nauczyc dokaldnie jak ciac go

Asper
7th April 2009, 07:59
Jeśli chcesz pociąć layouta, to wystarczy Photoshop i Slide Tool...
Ale że kod będziesz miał na tabelach, to lepiej ręcznie layouta powycinać, i ręcznie powwalać wszystko do divów...

Parę linków:
**Hidden Content: Check the thread to see hidden data.**